2021 yılında Bitcoin madenciliği hala karlı mı? Madencilik tüyoları

2021 yılının ilk ayı geride kalacakken Bitcoin madenciliği yapmak isteyenler bu sorunun yanıtlarını arıyor. 2021 Bitcoin madenciliği hala karlı mı? 2021 yılında bitcoin madenciliğinden kar edilir mi? Bitcoin madenciliği ile nasıl para kazanılır? Bitcoin madenciliği ile nasıl yüksek kar elde edilir?

Bitcoin’in fiyatı geçen yıl% 340’tan fazla arttı. Bitcoin hash oranı, geçtiğimiz yıl% 41’den fazla artarak Ocak 2021’de şimdiye kadarki en yüksek değerine ulaştı. Bu durum, daha küçük Bitcoin madencilerini dezavantajlı bir konuma getirdi.

Bitcoin madenciliğinin karlılığı, donanım edinimine ve işletme maliyetlerine bağlıdır; modern madencilerin çoğu şu anda günlük getiri açısından net pozitif.

Tüm bu faktörler birbiriyle örtüşürken, Bitcoin madenciliğinin 2021’de hala karlı olup olmadığını takip etmek zor olabilir. İşte bilmeniz gerekenler.

Madencilik zorluğu zamanla artma eğilimindedir

Bu zorluk, 2016 bloklarının ne kadar hızlı bulunduğuna bağlı olarak, her 2016 bloktan sonra veya kabaca her 14 günde bir artar veya azalır. Önceki 2016 bloklarının keşfedilmesi 14 günden az sürdüyse zorluk artar, ancak keşfedilmesi 14 günden fazla sürerse zorluk azalır – tümü ortalama blok keşif süresini 10 dakikaya döndürmek amacıyla.

21 Milyonun Tamamından Çıkarıldıktan Sonra Bitcoin’e Ne Olacak?

21 milyon Bitcoin var. Bu kadar. 2140 civarında gerçekleşmesi gereken, hepsi çıkarıldıktan sonra, yeni Bitcoin dolaşıma girmeyecek. Bitcoin blok zinciri, ilke etrafında tasarlandı …

Karma oranı zamanla artma eğiliminde olduğu için, blok keşfi zorluğu da artmaktadır. Bu da, eski donanıma sahip madencilerin toplam karma oranlarının oranı zamanla düştükçe ayak uydurmalarını zorlaştırmaktadır. Bununla birlikte, Bitcoin’in fiyatı da hash oranındaki bir artışın ardından yükselme eğiliminde olduğundan, artan zorluk her zaman karlılığın azalması anlamına gelmez. Ayrıca, madencilerin yatırım getirilerini (ROI) hızlandırmak ve karlarını maksimize etmek için atabilecekleri birkaç adım var.

Bitcoin madenciliği karlılığı birkaç faktöre bağlıdır

Zorluk eğrisinin zirvesinde kalmanın ve karlılık elde etme olasılığını en üst düzeye çıkarmanın en iyi yolu, en yeni, en verimli madencilik donanımını makul bir fiyata satın almaktır.

Yeni madencilik donanımına yatırım yaparak kar elde etmek isteyenlerin, fiyatı ve nakliye maliyetini (ve olası gecikmeleri), ithalat vergilerini ve yeni donanımlarını edinme ve çalıştırma ile ilgili elektrik maliyetlerini dikkate almaları gerekecektir. İdeal Bitcoin madencisi hem enerji tasarrufludur hem de hash oranı çıktısı açısından paranın karşılığını mükemmel bir şekilde verir.

CryptoCompare’in madencilik karlılık hesaplayıcısına göre , 1 TH / sn’lik hash oranı, Bitcoin’in şu anki değerinde (38.560 $) yaklaşık 0.00000613 BTC veya günde yaklaşık 0.236 $ kâr üretecek. Bu nedenle, 73 TH / sn’lik bir Antminer S17 + günde yaklaşık 17,23 ABD doları çekerken, 112TH / sn’lik bir S30 M ++ ise yaklaşık 26,43 ABD doları getirecektir.

Bitmain’in en yeni Antminer S19 95 TH / s birimlerini spor yapıyorsanız, o zaman mevcut zorluk seviyelerinde yaklaşık 22.42 $ / gün’e bakıyorsunuz.

Bununla birlikte, Bitcoin madencilerinin, erişebildikleri ülkeye ve enerji kaynaklarına bağlı olarak önemli ölçüde değişebilen elektrik ve bakım maliyetlerini düşürmeleri gerekir.

Ortalama 30W / TH / s güç tüketimi ve 0.10 $ / KW ortalama elektrik maliyeti varsayıldığında, Bitcoin madencileri her gün TH madencilik gücü başına 0.072 $ ‘a yakın ödeme yapmayı bekleyebilirler. Bu, 73 TH / s Antminer için 5.26 $ veya 112TH / s için 8.10 $ olarak çalışıyor.

Bu, Bitcoin madencilerinin mevcut nesil donanımı kullanarak işletme maliyetlerine göre günde yaklaşık% 226 kar elde etmeyi bekleyebileceği anlamına geliyor. Elektrik maliyetleri Bitcoin madenciliği karının oldukça büyük bir kısmını aldığından, düşük maliyetli bir enerji planını güvence altına almak veya daha ucuz elektriğe sahip bir bölgede kurmak, karlılığı artırmanın en hızlı yoludur.

Artık Bitcoin’in dünya çapında madenciliğini izleyebilirsiniz

İngiltere’deki Cambridge Üniversitesi işletme okulunda bir araştırma enstitüsü olan Cambridge Alternatif Finans Merkezi (CCAF), ortalama ayı gösteren interaktif bir harita başlattı. 2021 bitcoin madenciliği hala karlı mı?

Madencilerin, yatırımlarından tam bir geri dönüş elde etmenin ne kadar süreceğini belirlemek için satın alma maliyetlerini de hesaba katmaları gerekir. Orijinal lansman tarihine yakın bir zamanda RRP veya altında satın alınan madencilik donanımı, genellikle daha sonra satın alınanlardan daha hızlı veya şişirilmiş bir fiyatla kendini amorti eder.

Neredeyse tüm mevcut nesil Bitcoin madencileri binlerce dolarla çalıştığından, çoğu madencinin en azından birkaç ay boyunca tam bir yatırım getirisi elde edemeyeceğini söylemek güvenlidir – ancak başlangıç ​​maliyetlerinin bir kısmını satarak telafi edebilirler. yeni ekipman satın alırken kullanılan madenci.

Bulut madenciliği hizmetlerini kullanarak, madencilik şirketlerinin hisselerine yatırım yaparak veya Poolin pBTC35A veya Binance gibi hash rate tokenleri tutarak Bitcoin madenciliğinin potansiyel karlılığından yararlanmaya devam ederken büyük ön maliyetlerden ve bakım ücretlerinden de kaçınmak mümkündür. Hashcoin (BTCST).

Bununla birlikte, bu alternatif seçeneklerin karlılığı önemli ölçüde değişebilir ve düzenli madencilikten daha fazla olmayabilir.

Related Articles

- Advertisement -
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.